پیام حذف پرچم امریکا از زیر پای نظامیان در شهر موشکی

همزمان با افزایش فشارهای تبلیغاتی و سیاسی مقامات امریکایی مبنی بر مذاکره مستقیم با تهران بعنوان تنها راه جلوگیری از جنگ٬ روز چهارشنبه سرلشگر محمد باقری رییس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی همرا ه با فرمانده هوا فضای سپاه پاسداران ٬ از شهری موشکی بازدید کردند و در ویدئویی که از آن در رسانه ها منتشر شد فقط پرچم اسرائیل زیر پای فرماندهان نظامی قرار گرفته بود در حالی که در گذشته پرچم امریکا نیز زیر پای فرماندهان نظامی ایران قرار می گرفت .
انتشار این ویدیو و عکسهای مرتبط با ان ٬ در فضای مجازی مورد توجه مردم قرار گرفته و این گونه برداشت شده که ایران قصد ندارد در شرایط کنونی با اقداماتی به تنش بین ایران و امریکا دامن بزند. هر چند ایت الله خامنه ای تا این لحظه بطور رسمی مذاکره با امریکا با قبول نکرده و حتی بعد از ارسال نامه ترامپ به او نیز در موضع خود تجدید نظر نکرده واعلام کرده ایران در برابر تهدید و زور تسلیم نمی شود و در صورت اقدام نظامی امریکا و اسراییل اقدامات٬ متقابل انجام خواهد داد. اما هنوز نشانه هایی وجود دارد که ایران اگر برای رفع تحریم های امریکا تضمین هایی دریافت کند به مذاکره با امریکا بی میل نیست .
جمعآوری طرح پرچم آمریکا از زیر پای مقامات ٬در نگاه اول یک اقدام کوچک و نمادین به نظر می رسد، اما پیامدهای آن فراتر از یک تصمیم اجرایی ساده است. این اقدام، میتواند تبدیل به یک نماد برای کاهش و یا دستکم مدیریت تنشها باشد در شرایطی که منطقه مستعد تنش و جنگ و اتش افروزی است . در روزهای گذشته هم برخی رسانه ها از انتقال وسیع تجهیزات نظامی امریکا به خلیج فارس خبر داده اند . حملات به یمن نیز مجددا ازسر گرفته شده و نقض اتش بس در غزه نگرانی از گسترش جنگ در منطقه را افزایش داده است .
پیش ازاین نیز رسانه های ایرانی از پاک شدن پرچم آمریکا از کف حیاط ساختمان دولت پس از روی کار آمدن مسعود پزشکیان بعنوان رییس جمهور خبر داده بودند. قبل از ان درزمان ریاست جمهوری ابراهیم رییسی در حیاط دولت طرح پرچم آمریکا روی زمین کشیده شده بود تا زیر پای مراجعان قرار بگیرد. در ایران قرار دادن پرچم آمریکا روی زمین سالهاست که در راهپیماییهای حکومتی ونمازهای جمعه رواج دارد و حتی در برخی مراسم٬ پرچم امریکا و اسراییل اتش هم زده می شود.که لزوما این اقدام مورد رضایت و تایید همه مردم و حتی همه مقامات دولتی نیست. به نظر بسیاری از مردم ایران پرچم نشانه و نماد ملتها ست و بخاطر اختلافات سیاسی دولتها نباید نمادهای ملی مورد اهانت قرارگیرد و همانطور که اهانت به مقدسات مسلمانان در کشورهای دیگر باعث اعتراض مسلمانان میشود باید به مقدسات ملی کشورهای دیگر بویژه پرچم احترام گذاشته شود.
بعد از انتشار تصایر اخیر ٬ برخی کارشناسان با مثبت ارزیابی کردن حذف پرچم امریکا از زیر پای مقامات ایرانی٬ در شرایط کنونی این اقدام را درست و منطقی ارزیابی کردند که ٬میتواند با کاهش تنش بین تهران و واشنگتن زمینهی مناسب برای اقدامات عقلانی بعدی از جمله مذاکرات سازنده سیاسی باشد. برخی اخبار تایید نشده حاکی است ترامپ در نامه به ایت الله خامنه ای دو ماه به تهران فرصت داده که طرفین در کشور امارات درباره مسایل محل اختلاف مذاکره کنند . نامه ترامپ را هم یک دیپلمات ارشد اماراتی در تهران به وزیر أمور خارجه ایران تحویل داد و وزیر خارجه ایران اعلام کرده ایران به نامه پاسخ خواهد داد.
به نظر می رسد هرچند اختلافات عمیق میان ایران و آمریکا در باره مسایل هسته ای و منطقه ای همچنان پابرجاست، اما حذف رفتارهای نمادین و تحریکآمیز بویژه از جانب نیروهای مسلح میتواند فضایی مناسبتر برای گفتوگو و تعامل سیاست مداران را فراهم کند..
.