اسلایدر / مهمترین مطالب

رویا و دروغ فروشی بعنوان راه موفقیت و روانی سازی بجای روان درمانی

امیر دبیری مهر

چند سالی است عده ای شیاد وناکام وپول پرست تحت عنوان رازهای موفقیت وخوشبختی در ۳ روز ! ؟ پول سازی در یک شب وازاین دست اراجیف ازحال ناخوش مردم که بیشتر به ساختارها بازمی گرد سواستفاده کرده و با مقصر جلوه دادن فردیت انسانها مشتی یاوه و مهملات را بعنوان رازهای موفقیت در قالب کتاب و سمینار و ویدیو و پادکست به مردم می فروشند ومتاسفانه بازارگرمی هم دارند و این گرمی بازارشان موجب افسرده تر ومایوس تر شدن مخاطبان ساده لوح انها می شود. این جماعت سوداگر و بی مسئولیت با پنهان شدن پشت روان شناسی زرد و ((شبه علم)) نه تنها گره ای از کار فروبسته مردم نمی گشایند و مشکلی از انها را حل نمی کنند بلکه اعتمادعمومی به روان شناسان و تراپیستهای صاحب دانش و تجربه ومهارت و همچنین افراد وموسسات دانش پایه وموفق اما بی ادعا درحوزه توسعه فردی را کاهش می دهندوگویا هیچ سازو کاری برای توقف این دروغ فروشی وجود ندارد . بزرگترین دلیل بر دروغ فروشی این صنف غوغاسالار همین است که در جهان پیچیده امروز تا ساختارها به سرپنجه خرد و تجربه اصلاح نشوند و بهبود پیدا نکنند تلاش برای موفقیت و خوشبختی دست و پازدن های بی حاصل است و حتی یک جامعه در جهان نمی توانید پیدا کنید که افراد سرنوشتی متفاوت از سرنوشت جمعی و عمومی داشته باشند مگر به خلاف و تقلب و دروغ و فساد و رانت و لازم به گفتن نیست که همین ساختارها را انسانهای خلاق و پیشرو ایجا می کنند . بگذریم و برویم سر اصل مطلب .امروز درکتابخانه گروه توسعه مدیریت نشا بعنوان یک موسسه موفق و دانش بنیان درحوزه منابع انسانی برخی کتابهای مربوط به حوزه موفقیت وروان شناسی را مرور می کردم و از بوی عطر اگین دانش و تلاش نویسندگان ومترجمین سرمست بودم . اما درمیان این همه اثرمفید یکی از کتابها را مانند خاری در گلستان یافتم که قصد ندارم تشت رسوایی مولف و مترجم و ناشر را از بام بر زمین افکنم بعد از تورقی با مطالبی تحت عنوان قانون های قدرت مواجه شدم که اولا کاملا کذب دوما شرم اور و سوما مضر بود. برای مثال در مقدمه کتاب نوشته :
((باید یاد بگیرید که نقاب های بسیاری بر چهره بزنید وترفندهای فریبنده بسیاری را بیاموزید.نباید حیله گری ورندی وتغییر قیافه را زشت وغیراخلاقی بدانید. تمام تعاملات انسانی در سطوح مختلف به حیله گری نیازمند است و به نوعی انچه انسان را ازحیوان متمایز می کند توانایی او برای دروغگویی و فریبندگی است ))
در ادامه می نویسد:
(( فیلم بازی کنید تا بتوانید مقاصدتان را از دیگران پنهان کنید مردم را فریب دهید تا به دامتان بیفتند.تظاهر وفریبکاری یکی از بزارهای لذت بردن از زندگی و ازارکان کلیدی دستیابی به قدرت است … فریبکاری هایتان را زیر نقاب مهربانی پنهان کنید و…))
برخی از عنوانهای فصلهای کتاب را ببیند:
• به هر شکلی شده توجه همه را به خود جلب کنید
• از دیگران کمک بگیرید و هدف خود را پیش ببرید اما ان را به نفع خودتان تمام کنید
• از دیگران به عنوان طعمه استفاده کنید
• مثل دوست تظاهر کنید اما مانند جاسوس رفتار کنید
• به هیچ کس متعهدنباشید
• هر انچه را نمی توانیدازان خود کنیدحقیربشمارید زیرا نادیده گرفتن بهترین انتقام است

تعجب نکنید این جملات اموزه های معرفی شده در یک کتاب برای موفق شدن !مخاطبان است . ترویج اشکاربی اخلاقی و پدرسوختگی و شارلاتانیسم و …
جامعه ایرانی بخاطر شرایط سخت اقتصادی و فقرفراگیر وحکمرانی بد به اندازه کافی اخلاق گریز شده و نیازی نیست که غیراخلاقی زیستن را در پوشش دانش و مهارت اموزش ببیند. نیک می دانیم موفقیتی که درپی نادیده گرفتن منافع جمعی وتضییع حقوق دیگران حاصل شود نه پایداراست و نه تحقق یافتنی بلکه سرابی بیش نیست وموفقیتهای کوتاه مدت هم با این روش ارزش حاصل شدن ندارد زیرا انسان را به موجودی پست و حقیرومصرف زده و ابزار گونه و زیان بارتقلیل می دهد. این شبه اموزه ها برخلاف یک تاریخ فرهنگ وادبیاتی است که می خواهد انسان وارسته و صادق و پرهیزکار والبته شادکام و راضی و اثرگذارو شکوفا و افرینشگر تربیت کند .
هرچه بنویسم کم است اما باید به نقطه پایان برسم تا شما قدری تامل کنید.

دکتر امیر دبیری‌مهر

امیر دبیری مهر متولد 1356 در تهران، دانش اموخته علوم سیاسی در مقطع دکتری است و از سال 1374 تا کنون در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و رسانه‌ای به پژوهش و تدریس مشغول است. وی تا کنون پژوهش‌ها، مقالات، سخنرانی‌ها و گفتگوهای مطبوعاتی و رادیویی - تلویزیونی متعددی انجام داده است که دسترسی به برخی از آنها از طریق درگاه اینترنتی اندیشکده خرد میسر شده است. ریاست انجمن اندیشه و قلم از جمله مسئولیت‌هایی است که این عضو پیوسته انجمن علوم سیاسی ایران هم اینک عهده‌دار آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 4 =

دکمه بازگشت به بالا