درسی که از تعطیلی منوتو میتوان آموخت
اگر راه اندازی و تعطیلی #شبکه_منوتو پشت صحنه داشته من بی اطلاعم اما دست حمایت پهلوی ها را از آن می توان مشاهده کرد ولی دو نکته مهم :
١- این شبکه در سطح یک شبکه عمومی سر گرم کننده شبکه موفقی بود و توانست مخاطب زیادی در ١۴ سال جذب کند. مهمترین جریان سازی آن هم تصویر سازی ثانویه و یکسویه از دوران پهلوی برای نسل جدید ایران بود.
٢- بزرگترین نقطه ضعف این شبکه که نکته مهمی در مدیریت رسانه است نداشتن یک طرح اقتصادی برای خودگردانی بود. پولدارترین اسپانسرهابا قوی ترین انگیزه ها هم نمی توانند بیش از ۵ سال از یک رسانه حمایت کنند.
به یاد می آورم اولین رییس شبکه الجزیره به من گفت امیر فقید قطر برای ایجاد این شبکه ، وام بدون بهره ۵ ساله به شبکه داده تا بعد از ١٠ سال باز گردانند.
به همین دلیل منوتو هر چه به پایان نزدیکتر شد رادیکال تر و از یک شبکه عمومی و سرگرمی به یک شبکه تمام عیار سیاسی و ضد جمهوری اسلامی تبدیل شد
تا بتواند برای ماندن زمان بخرد اما نتیجه نداشت .
و اما نکته مهمتر اینکه من تعطیلی منوتو را پایان این جریان رسانه ای نمی دانم و باید منتظر تولد دوباره این شبکه در قالبی دیگر و فضایی دیگر و بلندی جدید بود زیرا یک قاعده می گوید رسانه ها نمی میرند بلکه برندی به برندی دیگر منتقل می شوند.