برنامه رادیوییکتاب‌ها و پژوهش‌هامصاحبه و گفتگو

چرا نظریه های اقتصادی در ایران کارامد نیستند؟

علی رغم پیشرفتهای زیادی که در علوم اقتصادی و نظریه پردازی رخ داده اما در ایران این نظریه ها نتوانسته مشکلات اقتصادی را رفع کند. درباره چرایی این مساله به بهانه سالروز وفات پرفسور محمد حسین تمدن جهرمی چهره ماندگار اقتصاد و  انتشار کتاب جدید ایشان با دکتر ابولفضل پاسبانی صومعه پژوهشگر ومدرس اقتصاد در برنامه گفتاورد رادیو تهران گفتگو کردم . مشروح این گفتگو را در لینکهای زیر بشنوید.

لینک دانلود بخش اول گفتگو

لینک دانلود بخش دوم گفتگو

 

دکتر امیر دبیری‌مهر

امیر دبیری مهر متولد 1356 در تهران، دانش اموخته علوم سیاسی در مقطع دکتری است و از سال 1374 تا کنون در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و رسانه‌ای به پژوهش و تدریس مشغول است. وی تا کنون پژوهش‌ها، مقالات، سخنرانی‌ها و گفتگوهای مطبوعاتی و رادیویی - تلویزیونی متعددی انجام داده است که دسترسی به برخی از آنها از طریق درگاه اینترنتی اندیشکده خرد میسر شده است. ریاست انجمن اندیشه و قلم از جمله مسئولیت‌هایی است که این عضو پیوسته انجمن علوم سیاسی ایران هم اینک عهده‌دار آن است.

نوشته های مشابه

‫۲ دیدگاه ها

  1. اهمیت این مطلب بخصوص در ده دقیقه آخر گفتگو مشخص میگردد تمام هم و غم بعضی کوبیدن همدیگر بر سر مسائل اقتصادی است اما این مطلب نمایشگر نیاز به یک جبهه واحد اطلاعاتی و آزمایشگاهی است تا تغییرات و زیر ساخت های لازم برای رشد پایدار کشور بر اساس شرایط واقعی فعلی عیان شود .

    تصور میکنم
    تولید زیرساخت ها ۲ الگو را پی می گیرد الگوی اول مبتنی بر شناسایی ظرفیت های موجود و به کارگیری آن در یک اقتصاد باز و آزاد است که در این شیوه با توجه به عقب ماندگی شدید ما در قسمت های مختلف و ناتوانی در تقابل بازارهای ارزی احتمالاً کار سختی را در بر دارد و دوره ای بودن مدیریتها سبب میشود که در این زمینه احتمالا موفق نشویم .
    الگوی دوم ساخت جامعه مهندسی شده است در این الگو رفتارهای هر فرد در تولید و مصرف به خود او برگشت داده می شود این روش قبلاً در جهت کشف بازارهای مصرف و به حداقل رساندن رکود سرمایه در قالب اقتصاد اطلاعات وارد بازاریابی شده است اما به نظر بتواند نقش بزرگتری در طراحی و مهندسی اقتصاد جامعه و ایجاد عدالت اجتماعی بیابد .
    اما شرط اول خروج سیاستمدار جماعت و بازیهای جناحی و سیاسی از اقتصاد است مثل همه کشورهایی که توانی در اقتصاد یافته اند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × سه =

دکمه بازگشت به بالا