اسلایدر / مهمترین مطالبیادداشتها و مقالات شخصی
تاملاتی درباره شب قدر
در خصوص شب قدر ذکر چند نکته ضروری است :
-
همانطور که ماه رمضان ماهی مملو از برکت و رحمت معنوی است و بطور تعجب برانگیزی دلهای بندگان مومن و مخلص متوجه ذات مقدس احدیت می شود و شوق و رغبت بندگی و طاعت درجانها بیدار می شود به همین منوال شب قدر هم شبی است که درهای رحمت و مغفرت الهی به روی بندگان گشوده می گردد. از این رو اگر شب قدر را یک فرصت کم نظیر در زیست سالانه مومنان بدانیم برداشت های متنوع و متفاوت از ان اهمیت ویژه ای می یابد که هر کدام بهره ای از حقیقت معنوی این شبها دارند.
-
شب قدرهرچند در سه شب محصور است اما برای انسانها متفاوت است یعنی برخی شب نوزدهم برخی شب بیست ویکم و برخی شب بیست و سوم شب قدر انهاست . درک شب قدر به ادراک مقام و قدر خویشتن واقعی است و این شب را نباید در صورتها و مناسک متوقف کرد . مقام اصلی شب قدر در تفکر است و البته خداوند متعال در این شب بواسطه پیراستگی روحانی حاصل از روزه داری ماه مبارک امکان تفکر مبرا از هوا و هوس را فراهم می سازد.
-
برخی شب قدر را سه مرحله از تمرین برای وصول به شب بیست و سوم می دانند که از جهت ممارست بر تهجد و شب زنده داری و استغفار ، برداشت و قرائت سازنده ای است. اما بهر حال هر فردی در یکی از این شبها می تواند به مقام درک شب قدر نائل شود و تشخیص این مهم امری درونی است که با رقت قلب حاصل می شود.
-
شب قدر و احیا و تاملات در ان اگر توام و معطوف به کرامت انسانی و افزایش قدر انسان نباشد در حد یک پوسته و مناسک باقی می ماند به روایت دیگر اهمیت شب قدر در فرصت دانستن قدر خویشتن است البته در جهانی توحیدی و خدا محور نه جهانی اومانیستی . اینکه در معارف اسلامی بر اهمیت جایگاه امام معصوم زمان تاکید می شودناشی از همین مساله است زیرا امام انسان کامل است و همه موظف به تلاش به تاسی از انسان کامل یعنی امام هستند.
-
بحث تقدیر در شب قدر نیز مرتبط به فقرات بالاست .مومنین در شبهای قدر اگر توفیق درک و فهم قدر خویش را بیایند مسیر پیمودنی برای وقوف در جایگاه بالاتر را از رب العالمین مطالبه می کنند زیرا کمتر از ان را دون شان خود می دانند و البته خدای ارحم الراحمین نیز در این شبهای نزول رحمت این استغاثه را استجابت می نماید.